Zdravlje

NAUKA: Zdravstveni benefiti konzumiranja hurme i mlijeka zajedno

Podijeli sa drugima

To je jedan od najstarijih narodnih lijekova koji se prije više hiljada godina koristio za zaštitu od bolesti, i u održavanju jakog tijela, a um oštrim. Arapske hurme imaju visoku ljekovitost, ali kada se pomiješaju s mlijekom, njihova moć zaštite zdravlja postaje izvanredna.

Ovaj lijek možete pripremiti i konzumirati svakodnevno, uz maksimalnu nutritivnu vrijednost i zdrav organizam, prenosi “Agroweb”. Zdravstvene prednosti arapskih hurmi i liječenje mlijekom. Hurme sadrže nekoliko vrsta šećera, koje nije potrebno probavljati jer se odmah apsorbiraju u krv i prenose u mišiće i mozak, pomažući u smanjenju razine kolesterola u krvi.
U kombinaciji sa mlijekom daju tijelu energiju, pomažući pravilnom
funkcionisanju svih tjelesnih organa.

Prema istraživanjima, čaša mlijeka sa arapskim hurmama svakog dana obezbjeđuje tijelu sve nutritivne vrijednosti kao što su gvožđe, fosfor, kalijum, cink, magnezijum, vitamin A, D i C i štiti organizam od štetnih ili nezdravih namirnica. Ovaj lijek pomaže u održavanju zdravih krvnih sudova, nervnog sistema, bubrega, pomaže kod zatvora, štiti kosti sprečavajući njihovo slabljenje, jača imunološki sistem i pomaže jetri da se očisti od toksina. O anemiji i srcu prema podacima, mlijeko i hurme pomažu tijelu u borbi protiv anemije. Ovaj lijek poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže u deblokiranju arterija, štiteći srce.

Hurme zajedno sa mlijekom pretvaraju se u moćno sredstvo protiv virusa, bakterija i infekcija, a djeluju i na jačanje mišića i zglobova. Jača vid i sluh prema podacima na koje se poziva AgroWeb.org, konzumacija mlijeka sa arapskim urmama poboljšava nivo vida jačanjem zdravlja očiju u cjelini.

Takođe, ovaj lijek pomaže u zdravlju ušiju, jača sluh i nervni sistem u cjelini. Smanjuje stres i iritacije i daje duhovni i mentalni mir.

Zahvaljujući visokoj nutritivnoj vrijednosti, mlijeko od urme pomaže i u jačanju zuba. Priprema lijeka sa mlijekom i hurmama očistiti 7 hurmi tekućom vodom. Uklonite jezgro i podijelite pulpu na dva dijela. Stavite u mikser i dodajte čašu mleka. Stavite ponovo u mikser dok se smesa ne ujednači. Zatim sipajte u čašu i odmah popijte. Možete ga piti svaki dan rano ujutru, ali i tokom dana ili uveče.

Povezani Članci

Back to top button