Zdravlje

3 – DNEVNE RUTINE KOJE STVARAJU STRES

Podijeli

  1. Stalno ste na društvenim mrežama Jeste li na Facebooku i drugim društvenim mrežama po mnogo sati? Konstantna upotreba društvenih mreža može postati ovisnost, odvajajući vas od sadašnjosti i oduzimajući vaše lično vrijeme. Rezultat je da ne koristite svoje vrijeme produktivno i da ste pod stresom da nećete imati vremena da izvršite svoje obaveze.
  2. Mnogo vremena provodite sami
    Izolacija je čest simptom onih koji pate od anksioznosti. Ako provodite puno vremena na poslu, sami ste kod kuće ili nastavite raditi tamo i ne provodite vrijeme sa voljenima, to utiče na vaše mentalno zdravlje. Pokušajte se ponovo povezati s prijateljima i izaći. Ne morate postati ekstrovert ako niste. Čak i aktivnosti poput volontiranja, susreta s prijateljem ili ispijanja kafe izvan ureda s kolegom mogu napraviti razliku.
  3. Preterano analizirate i najsitnije detalje Stručnjaci ističu da opsjednutost temama kao što su svađa sa prijateljem ili problem na poslu nije zdrava. Postoje čak i naučni dokazi da ovo stanje može uzrokovati i depresiju. Umjesto da stalno razmišljate o istom problemu, razmislite šta možete učiniti da ga riješite. Ako je to nešto što je van vaše kontrole, samo naučite živjeti s tim. Tolerancija i učenje živjeti s neizvjesnošću je kvaliteta koja će vam pomoći da prestanete gubiti vrijeme na stvari koje ne možete kontrolirati.

Povezani Članci

Back to top button