BosanskiZanimljivosti

Paralizovani doktor ne odustaje u svom plemenitom poslu!

Podijeli s drugima

Ima ljudi koji daju vrijednost žrtvujući toliko!

Od tih je Dr. Ted Rummel, ortopedski je hirurg koji je paraliziran od 2010. godine. Uprkos svom fizičkom stanju, on i dalje obavlja operacije u invalidskim kolicima, posebno dizajniranim za njega.

Dr. Ted Rummel, ortopedski hirurg u Missouriju, SAD, izgubio sposobnost da stoji ili hoda 2010. godine kada mu je pukla cista na kičmi, zbog čega je bio paralizovan.

Problemi dr. Rummela su počeli 2009. godine kada mu je dijagnosticiran kavernozni hemangiom, vrsta vrećice ispunjene krvlju, na kičmi. Doktori su se tada plašili da će to izazvati trenutnu paralizu i odlučili su da ne operišu. Međutim, nakon 11 mjeseci u septembru 2010. cista je pukla i on je podvrgnut operaciji.

Živeo je sa cistom 11 meseci do septembra 2010. godine, kada mu je pukla kesa, a nužna operacija kojoj je nakon toga podvrgnuta ga je ostavila ukočenim od struka naniže. Hirurg koji je radio 1.000 operacija godišnje iznenada se suočio s neizvjesnom budućnošću i nije bio siguran da će ikada više raditi. „Jedna od mojih prvih misli bila je: „O moj Bože, moj život kakav poznajem je izbrisan“.

Ali posvećeni lekar je ubrzo došao k sebi i odlučio da će se vratiti u OR bez obzira na sve. Godinu dana kasnije, upravo je to uradio. Prvu operaciju koju je preduzeo nadgledao je drugi hirurg u slučaju da Rumelu zatreba pomoć. Ali mu nije bila potrebna!

Ova priča o prevazilaženju izgleda uprkos iscrpljujućem stanju pokazuje strast i snagu ovog lekara! Neka se svi trudimo da budemo ‘bolji doktori’ nakon što smo pročitali priču dr. Rummela i kako on nastavlja biti hirurg uprkos svom iscrpljujućem fizičkom stanju.


Uređeno iz originalne poruke: Daily Mail Online
Zasluge za slike: MCT, Tim Mudrovic

Povezani Članci

Back to top button