Islamske Novosti

Yunus Emre Kaya i njegova vjerenica Gulcin planirali su zajednički život

Yunus Emre Kaya i njegova vjerenica Gulcin planirali su zajednički život prije nego što je zemljotres u ponedjeljak uništio njhove snove.

Dva dana kasnije, Kaya je otkopčao crnu torbu da identifikuje njeno tijelo u sportskoj dvorani u Kahramanmarašu gdje su bili smješteni stradali u katastrofi. Dao joj je posljednji zagrljaj, prenosi Reuters. Trebalo je da se vjenčaju u aprilu.

„Planirao sam da joj obučem vjenčanicu, ali sada ću je obući odjeću za sahranu“, rekao je.

Ovaj 24-godišnji tekstilni radnik, upoznao je Gulcin nakon što je odslužio vojni rok prije tri godine, kada je ona imala 16 godina. On je za medije rekao da je zbog njene smrti zanijemio i otupio.

„Zamislite da vam je neko vezao ruke i noge i ne možete ustati. Nema hrane, nema vode, nema vazduha“, rekao je on. „Tako se osjećam. Ja sam kao hodajući mrtvac“.

Kaja je spavao kod kuće kada je zemljotres pogodio njegovu kuću „kao eksplozija“ u ponedjeljak nešto poslije 4 sata ujutro.

Uhvatio je majku i izveo je na ulicu, prije nego što je otrčao na 10 minuta pravo do Gulcinine kuće.

Našao je njen dom u ruševinama. Bilo je ljudi pod ruševinama, čuo je njihove vriske. Kasnije je saznao da su Gulcin i njena sestra umrle, prenos Reuters.

Povezani Članci

Back to top button