Islamske Novosti

SRPKINJA VERICA IZ PRIZRENA PRIHVATILA ISLAM: U Beogradu mi nedostojao zvuk Ezana

Podijeli s drugima

Jedna naša starija prizrenka iz srpske zajednice prihvatila je Islam, a ovo je putem saopštenja za javnost izjavio glavni imam odbora Islamske zajednice Kosova u Prizrenu Orhan Bisljimaj. On je pojasnio da je Verica još prije dve godine prihvatila Islam u kancelarijama odbora Islamske zajednice Kosova u Prizrenu, i da ga je obradovalo kada ju je danas ugledao na jutarnjoj molitvi(sabah namazu) prenosi Kosova.info.

Čitavo saopštenje:

Mašallah, Verica (srpkinja) prihvatila islam!

Pre dve godine, tačnije 19. februara 2020. godine, tetka Verica je prihvatila Islam u kancelarijama Odbora Islamske zajednice Kosova u Prizrenu.

Nismo to javno obznanili, sa razlogom. Dok nas je jutros, 28. februara 2023., posjetla i osjetio sam se predivno. Dolazila je i ranije!

Rođena u Klisurici, odrasla u Beogradu, udata u Prizrenu 1975. godine za Abdulaha, VERICA (Stanislava-Vukarne) MATJANI je danas posvećena muslimanka.

Dvije godine u džamiji obavlja molitvu pet puta dnevno, što je nešto posebno za žene.

Danas mi je rekla da je Kur’an pročitala čak pet puta (na bosanskom prevodu) i rekla da sve molitve(dove) zna napamet.

Rekla je da je u jednom periodu bila u poseti Beogradu ali da se vratila ranije nego što je planirala jer joj je nedostajao zvuk ezana. I pričala mi je sa suznim očima da kada se vratila u Prizren i čula ezan da su joj potekla reka suza. Na kraju je rekla Elhamdulilah!

Ovo je Islam…!

Bože, prihvati njen šehadet i nagradi je Dženetom Firdeus!

Povezani Članci

Back to top button