Novosti

Oglasila se majka otetog Srbina kao taoca od strane Hamasa

Podijeli s drugima!

U napadu Hamasa na Izrael 7. listopada otet je 22-godišnji mladić srpskog porijekla Alon Ohel. Njegova majka nada se da će Srbija pomoći da Alona puste na slobodu.

Alon je nedužan mladić. Mi smo kao i svaka druga obitelj. Naša svakodnevica potpuno se preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, bude nas noćne more”, ispričala je u razgovoru za Kosovo Online Idit Ohel, mladićeva majka porijeklom iz Novog Sada. Alon je otet na glazbenom festivalu.

Majka: S prijateljima se sakrio u skloništu

“On je glazbenik, otišao je na glazbeni festival mira na kojem je bilo oko 2500 ljudi. Oko šest ujutro uslijedio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. S prijateljima se odvezao do jednog skloništa, u koje su se sakrili od raketa”, ispričala je Ohel, koja je od sinovih prijatelja doznala što se dogodilo. U tom skloništu bilo je 27 ljudi kad su do njih došli hamasovci i pokušali ih ubiti.

Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su uhvatiti granate golim rukama i izbaciti ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i ozlijedila mnogo ljudi. Poslije detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i otet je s još trima osobama. Stavili su ih na kamion i odvezli”, rekla je majka i dodala:

“Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio. Bio je ozlijeđen i s djevojkom se pravio da je mrtav, dok su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što su ga doveli u bolnicu, on nam je rekao da je Alon otet i odveden u Pojas Gaze.”

Majka traži pomoć srpske ambasade

S obzirom na to da je Alon srpski državljanin, majka je zatražila pomoć srpskog veleposlanstva u Izraelu. Dodala je kako je njezina obitelj s majčine strane porijeklom iz Novog Sada, gdje je rođen njezin djed, koji je pobjegao početkom Drugog svjetskog rata, kad mu je bilo 15 godina.

Povezani Članci

Back to top button