BosanskiIslamske Novosti

MašaAllah! Mlada albanka s hidzabom postala menadzer u LinkedIN – SAD

Podjeli i osevapi se!

Rođena i odrasla u Prištini. Hava Maloku je nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja dobila stipendiju za studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama.  Maloku je završila tri stepena studija na različitim univerzitetima u SAD u oblastima biznisa i marketinga.

Hava Maljoku je ističe da je nakon završetka studija na magistarskom nivou 2008. godine nastupila zbog svjetske finansijske krize, što je smanjilo njene mogućnosti za zapošljavanje.  Zbog toga je Maloku naglasila da svoju karijeru mora usmjeriti od financija ka digitalnog marketinga.

Na početku svoje karijere radila je u nekoliko startupa, postepeno dostižući ka firmi LinkedIn: „Na početku svoje karijere radila sam za nekoliko startapova iz oblasti obrazovanja i finansija, kao što su „Quinstreet“ i „Adchemy“.  Zatim sam promijenila proizvod i nastavila raditi za Expedia, jedan od vodećih svjetskih brendova za putovanja.  Radila sam i za kompaniju u pravnoj oblasti koja se zove “Legalzoom” i na kraju završila u “LinkedInu”.

Dalje u nastavku intervjua ističe:

„Da bi se došlo do ovg uspjeha potrebno je mnogo rada i iskustva.  Kada sam se prijavila imao sam veliko iskustvo u oblasti marketinga i  obrazovanje.  Poznato je da posao u LinkedInu nije lak, moramo proći mnogo intervjua, pa čak i do deset.  Ali mislim da sam imala mnogo sreće jer se mnogo, mnogo kvalifikovanih ljudi prijavi a ne odaberu ni za intervju.  Ponekad za jedan poso broj kandidata prelazi 1500 ljudi. Podrazumijeva se da je većina njih sposobnih i uspješnih.

  “Ja upravljam najvećim proizvodom u kompaniji LinkedInu, LinkedIn Premium.  Drugim riječima, upravljam online marketingom putem e-pošte i web stranica za Linkedin Premium.  Premium je plaćeni proizvod koji se dodaje na profil i kao rezultat toga član s Premium-om ima pristup LinkedIn Learningu gdje može pohađati online časove uzimajući u obzir biblioteku od više od 16.000 razreda.”

„Koliko ja znam u LinkedInu trenutno nema drugih Albanaca koji rade.  Ali vjerujem da se to može promijeniti u svakom trenutku jer na LinkedInu ima preko 21.000 radnika i on raste iz dana u dan” – naglasila je ona.

Izvor: Rilindja

Povezani Članci

Back to top button