Islamske Novosti

FUDBALER HATAYASPORA: Namaz me spasio od zemljotresa (Intervju)

Fudbaler tvrdi da je živ zato što je musliman: Čekao je da klanja sabah, a onda se desilo čudo

Ovaj 24-godišnjak je otkrio detalje šta je radio u noći kada je došlo do strašne prirodne nesreće i tvrdi da je živ zato što je musliman te da su ga njegova vjerska uvjerenja ostavila u životu.

“Ja sam musliman i vrlo sam religiozan. Spasilo me to što sam htio čekati do zore kako bih klanjao saba. Zato nisam spavao”, kazao je Soni te natavio:

“Sebi kažem, gledajući kako je sve popalo u kući, sigurno bih umro. Kamenje koje je padalo bilo je ogromno. Bila je to zgrada od sedamnaest sprtova, pa da sam spavao, mislim da bih umro.”

“Sjedio sam sa svojim rođacima i igrali smo PlayStation. Oko 4 ili 5 ujutro tlo se počelo tresti. Tada sam rekao svojim rođacima da se smire. Tada su počeli pomjerati zidovi i trop padajući na nas da smo počeli bježati niz stepenice.”

“Taman smo imali vremena uzeti pasoše i telefone, te smo imali priliku izaći iz zgrade prije nego što se sve srušilo.”

“Prvo sam htio skočiti sa sedmog sprata, ali rekao sam sebi da neću više moći igrati, pa sam se odlučio za stepenice, nastavio sam trčati i preživio sam”, završio je Soni.

Kamerunac je stigao na posudbu iz Asterasa, a ove sezone je uspio upisati jednu asistenciju u Superligi na tri odigrana meča.

Inače, predsjednik FS Turske Mehmet Buyukeksi je danas otkrio kako je Hatayspor odlučio da se ne takmiči u prvenstvu do kraja sezone.

“Danas su iz Hatayspora poslali pismo. Obavijestili su nas neće igrati utakmice do kraja ove sezone. Ukoliko Gaziantep isto tako želi da istupi iz lige, onda ćemo vidjeti. Mi planiramo da nastavimo ligu sa 17 klubova. Prava ova dva kluba će ostati netaknuta jer ih je zadesilo to što ih je zadesilo”, rekao je Buyukeksi.

Podsjećanja, radi fudbaler Hatayspora Christian Atsu još uvijek nije pronađen. Istovremeno traje potraga i za sportskim direktorom Tanerom Savutom.

sportsport.ba

Povezani Članci

Back to top button