Novosti

EKSKLUZIVNO: TUČA na otvaranju nove džamije u Sjenici! POTEZALO SE ORUŽJE?!

Kako naša redakcija ekskluzivno saznaje, na otvaranju novosagrađene Osman ibn Affan Musafir džamije u prigradskom naselju u Sjenici, došlo je do sukoba aktivista SDA i obezbjeđenja Muftije sandžačkog Mevlud ef. Dudića.

Naime, stranački zadatak, kako SPP, tako i SDA je bio da dovedu što veći broj aktivista na otvaranje džamije. Tako je na čelu delegacije SDA bio bivši dugogodišnji predsjednik sjeničkog ogranka SDA Mirsad Hodžić.

Međutim, kada je Muftija Dudić počeo da drži zapaljivi govor, delegacija SDA na čelu sa Mirsadom Hodžićem nasrnula je na Dudića, po tvrdnjama našeg izvora, reagujući na riječi “paravjerska tvorevina”. Nakon toga, sin Muftije Dudića je stao u odbranu oca, došlo je i do potezanja pištolja, i da se policija nije umiješala, moglo je doći i do pucnjave.

Nakon toga, oko polovina okupljenih građana (uglavnom aktivista SDA) napustilo je skup.

Nakon javnog protesta Fehratovića i Bulića prije par dana, gdje su targetirali Ugljanina za rušenje Islamske zajednice 2007., sada ove optužbe dolaze i od vrha Islamske zajednice, čime je definitivno dovedeno u pitanje dalje funkcionisanje koalicije SDA-SPP.

Postavlja se pitanje da li je ovo put ka ujedinjenju islamske zajednice koji su zacrtali Usame Zukorlić i Sulejman Ugljanin pompezno najavljujući to ujedinjenje pri potpisivanju koalicionog sporazuma u Vijeću? Hoće li se Sulejman Ugljanin ograditi od Mirsada Hodžića ili će se prišutati kao da ništa nije bilo, ili je animozitet među pripadnicima ove dvije političke opcije ipak mnogo veći nego što su Usame i Ugljanin pretpostavljali, pa više ne mogu ni da kontrolišu ispade svojih aktivista?

Povezani Članci

Back to top button