Islamske Novosti

Dodik ugrozio sigurnost imama Amira Mahića iz Kozarca (VIDEO)

Podijeli s drugima

Nakon što su srpski mediji u manjem bh. entitetu i Srbiji pokrenuli opasnu kampanju protiv imama Medžlisa islamske zajednice Kozarac Amira Mahića, optužujući ga da je uvredljivo govorio o Svetom Savi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Milorad Dodik je danas veoma grubo govorio o spomenutom imamu.

“Šta da mu kažem da je nekakva bitanga, ali bi ispalo da ga vrijeđam, a on je povrijedio sve nas jer zna se šta je Sveti Sava za Srbe. Nije smio sebi dopustiti da govori tim govorom mržnje koji nas je sve pogodio. S druge strane, apsolutno ne doprinosi toleranciji jer je Kozarac na prostoru RS. Islamska zajednica u Kozarcu imaju sve vjerske slobode, upražnjavaju ih, uradili su sve što su htjeli, izgradili su nekoliko džamija kojih tamo nije bilo i nisu imali nikakav problem. I ovo je potpuno neočekivano i rekao bih jedna glupost od imama koja vrijeđa nas Srbe, a o njemu govori sve“, reako je skandalozni Dodik.
Ovakavim nastupom Milorad Dodik je direktno ugrozio sigurnost imama Mahića, ovo je svojevrstan poziv raznim usijanim glavama da ugroze život efendiji Amiru.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu srpski zločinci su ubili preko 1200 Bošnjaka iz Kozarca.

Izvor: Saff.ba

Povezani Članci

Back to top button