Islamske Novosti

Bračni par Havić treba našu pomoć: Za operaciju bebe u Turskoj potrebno skupiti 72 hiljade eura

Bračni par Havić iz Bihaća proteklih dana zadesilo je veliko iskušenje.

Naime, bosanskohercegovački fotograf Džanan Kišmetović danas je putem svog Facebook profila objavio apel za pomoć u kojem navodi kako je Belkisu Havić zadesilo teško iskušenje u toku njene trudnoće gdje je potrebno operisati bebu u Turskoj. Bebi je u Istanbulskoj klinici utvrđena dijagnoza SPINA BIFIDA, za čiju operaciju je potreban iznos od 72 hiljade eura (nešto više od 140 hiljada KM bez PDV-a). Sve dokumentovano prikazano je na fotografiji predračuna sa klinike.

Kišmetović u svojoj objavi dalje piše kako je prvi pregled u Turskoj 16. februara, te da bi se operacije trebala obaviti 28. februara, do kada bi bilo potrebno sakupiti navedeni iznos, piše Hanuma.ba.

SPINA BIFIDA je jedan od najtežih defekata neuralne cijevi, gdje prilikom rođenja mogu postojati ortopedske poteškoće, poremećena funkcija mokraćnog mjehura, djelomični ili potpuni gubitak motoričke funkcije (paraliza).

“Pronašli su tim doktora koji je specijalizovan za otvorenu fetalnu hirurgiju, odnosno operaciju bebe dok je još u stomaku.

Praktično to znači otvaranje carskim rezom, popravljanje defekta na bebinoj kičmi, a potom zatvaranje i nastavljanje trudnoće.

Belkisi su dali mogućnost da se operacija uradi nakon što se beba rodi, ali je takva operacija manje uspješnija, pa su se odlučili na operaciju koja je po njoj rizičnija, ali uspješnija po pitanju otklanjanja spine bifide. Također su joj dali opciju da očisti bebu još na samom početku, ali oni na to nisu pristali, već su se odlučili na ovaj teži put čiji će ishod ako Bog da, biti


U nastavku navodimo instrukcije za uplatu:

Za uplate u BiH:

BBI banka Kemal Havić Vikići bb

1414751310310848

Instrukcija za uplatu iz inostranstva:

Banka korisnika: Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina

Swift kod: RZBABA2S

Adresa: Zmaja od Bosne BB, Sarajevo

IBAN kod: BA391613000085530387

Ime i prezime korisnika: Belkisa Havic

Adresa korisnika: Brigovi 279

Povezani Članci

Back to top button